снимка: pexels.comПожарната е получила повече от 200 обаждания за помощ само

...
снимка: pexels.comПожарната е получила повече от 200 обаждания за помощ само
Коментари Харесай

Проливен дъжд и нова буря удариха Гърция

снимка: pexels.com

Пожарната е получила повече от 200 позвънявания за помощ единствено в региона на Атика.

Проливният дъжд и новата стихия „ Балос “, които удариха Гърция, провокираха проблеми в доста елементи на страната, а жителите на столицата Атина бяха предизвестени да заобикалят ненужните пътувания, до момента в който няколко централни булеварда и част от учебно заведение бяха наводнени.

Ученици от главно учебно заведение в атински квартал са евакуирани от наводнена колиба, откакто учителите са употребявали пейки за създаване на мост, през който децата достигнали централната постройка на учебното заведение.

По решение на префекта в региона на Атика, по-широката част на Атина, всички учебни заведения в този район са затворени този следобяд, а в допълнение, според от метеорологичните условия, на следващия ден ще бъде решено дали ще работят.

На няколко булеварда в Атина, които всяка година се наводняват заради значителни дъждове, придвижването краткотрайно е спряно, предава Българска национална телевизия.

 

Говорителят на гръцкото държавно управление Янис Иконому акцентира, че целта е отбраната на човешките животи, както и отбраната на собствеността. Той уточни, че на настоящите срещи на министъра по климатичните рецесии и гражданската отбрана с способените органи е решено локалните управляващи неотложно да осведомят жителите да заобикалят, изключително през нощта, изби или елементи, където е имало наводнения в миналото; за активиране на номер 112; всички сили за гражданска отбрана, пожарна, полиция, военни и коли за спешна помощ да бъдат в режим на подготвеност, с цел да могат да се намесят навреме, в случай че е належащо, а от през вчерашния ден оперативни центрове работят в разнообразни елементи на страната.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР